Vind de woorden

In nauwe samenspraak met STROOM schreef ik een kleine Leergang Schrijven voor Haagse Kunstenaars. Het is bijzonder dat poëzie zich zo goed voor didactische doeleinden laat gebruiken, zonder daarbij haar eigen waarde te verliezen. Dat komt onder andere door het afbreken van verwachtingen over wat poëzie is, en vooronderstellingen over hoe je poëzie zou moeten gaan schrijven. Dat werkt verruimend voor de beleving van taal – lezen, luisteren, spreken, schrijven.

Er ontstaat vrijheid in het hanteren van taal. Cruciaal is het moment dat het besef zich werkelijk in je plaatst dat ook taal iets is wat niet in één keer goed hoeft te zijn, en waarmee je met veel plezier kunt stoeien en spelen. De gène om voor te lezen wijkt, de machteloosheid in het vormen van zinnen naar eigen inzicht neemt af.

Er waren onmiddellijk voldoende aanmeldingen waren voor twee groepen Vind de woorden. En als docent of trainer is het altijd bijzonder te mogen werken met mensen die zich al jaren in hun professie ontwikkelen, mensen die een groot referentiekader hebben waaraan ze de aangeboden oefeningen, materialen en informatie toetsen.

Meer weten over methodiek of effecten, of geïnteresseerd om ook een project-op-maat te laten ontwikkelen? Mail dan naar trees(@)treesengedichten.nl

Vind de woorden, de zaterdagmiddagggroep, bij Stroom Den haag

Bewaren

Bewaren