…om het leven mee te redden

In programma Kunst om het leven mee te redden kijken de deelnemers naar theoretische, vakmatige, praktische en financiële aspecten van hun kunstenaars- en docentenpraktijk. Dit is een programma-op-maat dat ik ontwikkelde voor de VAK, centrum voor de kunsten in Delft, dat ik  samen met enkele gastdocenten uitvoerde.  De theorie van cognitie, cultureel ondernemen, het business Model Canvas en tecnieken uit coaching en creatief schrijven – dit brede programma kan in vele sitauties aangepast en toegepast worden.

Lucy de Haas schrijft over deze training:
De training is, volgens mij, een zelfonderzoek naar de betekenis van het kunstenaarschap voor de maatschappij en het verkennen van cultureel ondernemerschap in deze maatschappij. In deze inspirerende training is er ruimte om ’tot de kern te komen’, te voelen ‘waar je staat’, te onderzoeken naar ‘wat is jouw waarde’, ‘jezelf te beschouwen’ en om inzicht, overzicht en verdieping te verkrijgen. Zo krijg je antwoorden op o.a. de vragen: ‘Als je voor jezelf wilt beginnen, wat stel je je dan voor, wat wil je en hoe wil je dat?’ Het is ook een bijzondere/verbindende ervaring om samen met collega’s dit onderzoek te beleven.

En Pnina Schupper Levy schrijft:
In deze cursus heb ik een interessante weg gemaakt, een ontdekkingsreis. Via onderzoekende opdrachten heb ik gekristalliseerd gekregen waar mijn motivatie ligt. Het hielp mij focussen op wat ik wil. Het heeft mijn angsten opzij geschoven en heeft een weg gemaakt via onderneming naar een mogelijke toekomst. Het heeft mij overtuigd dat mijn passie, kennen en kunnen zo groot zijn, dat mijn vak blijven beoefenen mij gelukkig kan blijven maken, dat het realiseerbaar is.

Wil je meer weten over trainingen, lessen of projecten op maat, mail dan naar trees(@)treesengedichten.nl