Atelier Turkuaz


Dit is de man
 Dit ben jij
 Dit ben jij
 Dit ben jij

Samen met Florence, gezondheid en zorg, werkt Trees en Gedichten aan een Gedichtenatelier in de Turkse woongroep Turkuaz. Elke donderdag gaat Trees naar het Coornhertcentrum aan het Erasmusplein en neemt ze lift of trap naar de derde etage, soms samen met poes Sammie.

Op 11 maart 2016 NLDoet, begonnen we met het atelier na een voorbereiding van ruim een half jaar.  Op vrijdagochtend ging ik samen met de toekomstige deelnemers,  staf, ondersteuners, familie en vrijwilligers naar het Turks Museum aan de Scheveningseweg in Den Haag. Het werd feest!

Inmiddels, begin juni en na bijna drie maanden, is er een trouwe groep deelnemers, een vaste crew vrijwilligers,  en zijn er prachtige ontwikkelingen en resultaten.  Wekelijks is er minstens een gedicht in het Turks en het Nederlands, en zijn er taaltekeningen. Vele gesprekken en verhalen worden gevangen op papier.

Het openingsgedicht is van de N., de jongste bewoner van Turkuaz. Het onderstaande gedicht is van E. Ç. en is in samenwerking met haar dochter op papier gekomen.

Een oude boom

Deze boom
          mijn schaduw
 Het is mijn voorbeeld
 een oude boom
 de takken mijn kinderen.
 
 We waren klein,
 we zijn gegroeid
 we hebben kinderen gekregen
 en kleinkinderen
 
 Het is genoeg,
 deze boom, mijn wortels

Meer weten over methodiek of effecten, of geïnteresseerd om als vrijwilliger mee te doen aan dit atelier? Mail dan naar trees(@)treesengedichten.nl